2011-06-23 07:46:02• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Mélygarázs a park alatt

Szatmárnémeti központi részén egyre inkább sűrűsödnek a problémák, ezért a városvezetés úgy döntött, elindítja a belvárosra, leginkább a régi központra vonatkozó városrendezési tervét. Ilyés Gyula polgármester szerint ez négy, a lakosokra nagy kihatással levő problémát old majd meg.

Jelzőrendszer a betegek ágyánál

Modern jelzőrendszerrel szerelték fel nemrég a szatmári tüdőkórházat. Az intézményben lévő száz ágy mindegyikénél egy-egy riasztógomb áll a betegek rendelkezésére.

Idén sem lesz termálvizes strand Szatmárnémetiben?

Ismét hideg vízben lubickolhatnak a szatmárnémetiek, hiszen a tegnap nyitották meg a strand melletti Ifjúsági Táborban levő medencét. Ottjártunkkor két gyereken kívül senki nem volt még sem a medencében, sem annak környékén. Mint már előző lapszámainkban közöltük, az ifjúsági igazgatóság illetékesei szerint a szatmári strandot bérlő cég nem volt hajlandó a termálvizet a rendelkezésükre bocsátani, még annak ellenére sem, hogy pénzbeli fizetséget is felajánlottak.

Szatmáriak is jelentkezhetnek a lombikprogramba

Míg például Magyarországon évente több mint ezer kisgyermek jön világra a lombikbébi-kezelések által, és az egészségbiztosító támogatja ezt a fajta megtermékenyítést, addig Romániában csak nemrég indult be a program. A célra négy millió lejt fordít itthon a szaktárca, ami 800 pár támogatására elég ebben az évben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: